Infinity

1 / 6
1 2 3 4 5 6

The Infinity is a mixed-use residential project with four buildings – two low-rise and high rise – joined by public courtyards and sidewalks cutting through the center and connecting it to the urban grid. The facades of the towers are soft continuous curves of glass giving multidirectional views. In contrast to the blocky buildings of the surrounding neighborhood, two towers are pushed to the corners and wrapped in curvaceously shaped curtain walls of green-tinted glass. In plan, they resemble four-leaf clovers. Two boxy orthogonal buildings occupy diagonally opposing corners — one at eight stories, the other at nine — in counterpoint to the curving facades of the high-rise towers. The lower structures anchor the project to street level, while plugging into the city grid with variegated facades of cubic, push-pull fenestration.

The courtyard in the middle is a public space and creates a community. Instead of being four independent buildings. Pulling the towers to the edges of the block created a more expansive perimeter and allow for a central courtyard with public gardens and pedestrian throughways that help foster a sense of neighborhood in a relatively peripheral urban zone. Loftlike interiors combine living, dining, and kitchen into a single generous space that commands unlimited panoramic views of San Francisco Bay and the downtown skyline through monumental bay windows that bulge from the corners of each building.

Location Kirchberg District, Luxembourg
Type Master Planning, Mixed-Use, Office, Residential, Retail / Entertainment
Services Master Planning, Architecture, Interiors, Landscape
Size 431,000 sf / 40,100 m2